Mini Taiwan Mossa

Latinskt namn: Isopterygium sp

Ursprung: Mossan har avlats fram i Singapore, den förekommer dock inte i naturen.

Beskrivning: Mini Taiwan Moss är en mindre vanlig typ av mossa och får sitt namn från att den liknar just Taiwan Mossa. Den är snabbt växande och täcker fort upp den yta som den planterats på i akvariet. Mossan har en tät struktur och kan med lätthet forma en heltäckande yta eller ”matta” som passar perfekt för räkor eller andra små varelser att gömma sig i.

Miljökrav: Mini Taiwan Mossa trivs bäst i måttlig belysning med temperaturer mellan 20 och 28 grader. Det rekommenderas pH-värdet är 5.8-7.5

Temperatur: Den klarar sig i höga och låga temperaturer men trivs allra bäst i temperaturer runt 22 – 26°C.

Rekommenderat pH-värde: Mini Taiwan Moss växer i varierande miljöer och pH-värde spelar därför ingen större roll, men ett neutralt vatten är att rekommendera (6.0 – 8.0).

Vattenhårdhet: Vattenhårdhet har ingen större effekt på växten, men det rekommenderas att man har medelhårt vatten (7 – 13°dH).

Belysning: Mini Taiwan Moss klarar sig i akvarium med väldigt låg belysning, och även i akvarium med stark belysning. Klarar sig på så lite som (0.25 W/L).

Gödningsmedel & Koldioxid: Trots att den klarar sig utan gödning eller extra koldioxid, så gynnar koldioxid en tätare tillväxt, även flytande koldioxid fungerar utmärkt.

Svårighet att odla: Väldigt enkel att odla då den klarar sig i ett flertal olika miljöer.

Planteringsplats: Mossan ska fästas på en rot eller sten med hjälp av en mosstråd. Efter några dagar kommer den att fästa och börja växa och överväxa hela ytan som den är fäst vid.