Caloglossa cf. Beccarii-Red Moss

Latinskt namn: Caloglossa cf. Beccarii

Ursprung : Caloglossa cf. Beccarii Går att hitta naturligt i alla varmare områden på jorden. Finns bland annat i Indien, Australien, Thailand, Mexiko och södra USA.

Beskrivning: Red Moss är ett unikt och slående exemplar i akvariet. Även om den behandlas som en mossa är den tekniskt sett en alg. Dess färg kan variera mellan grå, brun, rödbrun och röd beroende på dess miljö. Röd mossa tillför fantastisk färg till akvariet och är särskilt iögonfallande när den placeras i grönskan. Den bästa effekten uppnås genom att binda den röda mossan på sten där den så småningom kommer att bilda en vacker buskig massa.

I akvariet, beroende på belysningens kraft, ändrar det färg från rostig-orange, till vinrött, till brunt. Knuten till rötter eller stenar liknar formen den välkända levermossen men ger också en utmärkt kontrast till mossor och andra gröna växter. Var noga med att dess tallus inte växer in i andra växter, då den är svår att ta bort.

Temperatur: Den klarar sig i höga och låga temperaturer men trivs allra bäst i temperaturer runt 22 – 26°C.

Rekommenderat pH-värde: Red Moss växer i varierande miljöer och pH-värde spelar därför ingen större roll, men ett neutralt vatten är att rekommendera (6.0 – 8.0).

Vattenhårdhet: Vattenhårdhet har ingen större effekt på växten, men det rekommenderas att man har medelhårt vatten (7 – 13°dH).

Belysning: Caloglossa cf. Beccarii klarar sig i akvarium med väldigt låg belysning, och även i akvarium med stark belysning. Desto mer ljus den får, desto snabbare växer den. (0.3 – 1.0 W/L).

Gödningsmedel & Koldioxid: Trots att den klarar sig utan gödning eller extra koldioxid, så kan gödningsmedel skynda på tillväxten. Undvik flytande koldioxid då växten är känslig mot det.

Svårighet att odla: Väldigt enkel att odla då den klarar sig i ett flertal olika miljöer.

Planteringsplats: Planteras på objekt eller ytor runt om i akvariet. Undvik att plantera för nära andra växter då den lätt växer samman med de.